Screentryck, direkttryck på textil -sätter färg på dina plagg!

screentryck,serigrafi,silk-screen

Screentryck 1 - 6 färger eller 4-färgsbilder.

Vi trycker både i automatmaskiner och handtrycksmaskiner beroende på upplaga och hur många färger som ska tryckas.

Screentryck är den vanligaste och för det mesta den mest kostnadseffektiva metoden för att märka tröjor och övriga profilplagg.

Screentryck som vi utför, är en metod med hög kvalitet. Den ger ett tvättäkta tryck med mycket lång hållbarhet.

Screentryck som vi utför innebär att vi trycker direkt på plagget med en speciell textilfärg som är tvättäkta och som håller för många många tvättar. Denna metod brukar oftast vara billigast och mest prisvärt från ca 25 plagg och uppåt. Vi trycker från 1 till 6 separata färger men även 4-färgsbilder etc.

På vissa plagg kan det vara "svårt" att trycka, dels kanske man inte kommer åt för att trycka på plagget (sömmar, foder, blixtlås, fickor etc) eller att plagget är behandlat med nån typ av coating (beläggning) som gör att plagget ska tåla vatten eller slitage. Det gör att det kanske är omöjligt att få screentrycksfärgen att fästa. I dessa fall så använder vi specialtryckfärger som har 2-komponentsegegenskaper för att få färgen att fästa och bli tvättäkta. Denna färg härdar sakta in i plagget och man bör vänta ca 2 veckor innan man tvättar plagget.

Plagg kan också vara färgade med ovanliga pigment eller överfärgade. I dessa fall använder vi s.k non-bleeding färger. Dessa färger ska förhindra att grundfärgen ska vandra igenom färgen man trycker med och att trycket blir missfärgat.

Vid mindre upplagor så rekommenderar vi att du beställer en upplaga med screentryckta transfers. Transfern kan sedan användas till 1 plagg och uppåt.

Vi lagerför din transfer efter att de är tillverkade och vid behov kan vi montera transfern på valfritt plagg.

När det är "svårt" att göra direkttryck så rekommenderar vi brodyr eller transfer. Ibland kan även broderade och vävda märken vara en bra och snygg lösning.

Prislista screentryck >

Fråga oss! - vi kan rekommendera bästa märkmetoden för dig!